RYCHLOSTNÍ SKLÁDÁNÍ RUBIKOVY KOSTKY 3x3x3

1. ročník soutěže Rychlostního skládání Rubikovy kostky 3x3x3 se konal dne 11. září 2004 jako součást 10. Výstavy her a hlavolamů v sále Elektra v Kulturním domě Vltavská v Praze. Do soutěže se mohl přihlásit každý, kdo Rubikovu kostku složí. Přihlásilo se celkem osm soutěžících. Vzhledem k malému počtu účastníků postoupili všichni rovnou do semifinále. Zde po rozlosování vytvořili dvojice, které se pustili do skládání s obrovskou chutí a vervou, jako by byli účastníky 1. Mistrovství světa v roce 1982. Z tohoto semifinálového kola se účastníkům započítával dosažený čas, který rozhodoval o pořadí pro postup do finále. Pokud se soutěžícímu v tomto kole pokazila nebo rozpadla kostka během skládání, dostal možnost ještě v opravném pokusu.

Semifinále soutěže

Soutěžící sledují přípravy k zahájení soutěže.

Tadeáš Miler skládá kostku za dohledu Josefa Jelínka.

Marek Dvořák a Tomáš Zadražil bojují s časem.

Soustředěný pohled Milady Javůrkové svědčí o snaze dosáhnout co nejlepší čas.

Soutěž sledoval i holandský účastník výstavy pan William Strijbos ( fialová košile ).

Irena Militká přemýšlí o dalším tahu.



Podle dosaženého času v semifinále byli soutěžící rozděleni do dvou trojic, které se utkali o 1. - 3. místo a o 4. - 6. místo. Ve finále již nebyl žádný opravný pokus, na což doplatil horký favorit Patrik Desenský, který se zdržel složením rozpadlé kostky.

Finále soutěže.

Souboj o 4. - 6. místo

zleva Tomáš Zadražil, Milada Javůrková a Petra Uhlířová.

Dcera p. Javůrkové má zájem o kostku od útlého mládí.

Finále o 1. - 3. místo

zleva Marek Dvořák, Patrik Desenský a Jakub Zadražil.

Přehlídka vítězů - zleva Marek Dvořák, Jakub Zadražil, Patrik Desenský, Milada Javůrková, Petra Uhlířová a Tomáš Zadražil.

Organizátoři a soutěžící společně

Zleva - RNDr. Jaroslav Flejberk , zástupce organizátora výstavy, Irena Militká, Josef Jelínek, spoluorganizátor, příprava rozmíchaných kostek a časoměřič, soutěžící z 1. - 6. místa a zcela vpravo Tadeáš Miler.



Výsledky soutěže.

Jméno a příjmení

Čas semifinále

Pořadí semifinále

Čas finále

Celkové pořadí

Marek Dvořák

1:06

2

1:11

1

Jakub Zadražil

1:28

3

1:27

2

Patrik Desenský

0:50

1

1:32

3

Milada Javůrková

2:17

5

2:04

4

Petra Uhlířová

2:08

4

2:08

5

Tomáš Zadražil

2:51

6

2:12

6

Irena Militká

4:17

7

-----

7

Tadeáš Miler

7:49

8

-----

8

Závěrečného vyhodnocení soutěže se ujal pan Jaroslav Flejberk, spolupořadatel výstavy a její odborný garant, který předal vítězům hodnotné ceny a popřál jim mnoho úspěchů v dalších soutěžích tohoto druhu. Celá soutěž proběhla v příjemném prostředí, mnoho z návštěvníků výstavy se při shlédnutí soutěže vrátilo ve vzpomínkách o mnoho let zpátky a zavzpomínali na doby, kdy měli kostku poprvé v ruce a zápasili s jejím řešením. Tento ročník soutěže je za námi, můžeme se těšit na další. Rubikově kostce ZDAR!!!

© 2004   HLAVOLAMY-PUZZLES.CZ  

BACK